3 απλά βήματα για να είναι όλη η οικογένεια σε φόρμα

family-health

Τρία απλά βήματα.

Εάν προετοιμάσετε τα παιδιά σας για την υγεία και την επιτυχία από όταν είναι μικρά, θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν σε σωστή τροχιά και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Εδώ, η Samantha Clayton μοιράζεται το σχέδιο δράσης της για την επίτευξη των στόχων της φυσικής κατάστασης της οικογένειάς σας. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: θα βελτιώσετε και το δικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης πάρα πολύ!

family-health

 

Όταν πρόκειται για την φυσική κατάσταση, οι γονείς μπορούν να ενθαρρύνουν θετικά τα παιδιά τους να είναι ενεργά με το να πραγματοποιούν διάφορες δραστηριότητες. Στον πυρήνα της, η φυσική κατάσταση της οικογένειας είναι μια πράξη εξισορρόπησης. Κάθε γονέας πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία του είναι υγιής και δραστήριος με θετικό τρόπο, εμπνέοντας και ενθαρρύνοντας τα παιδιά του να κάνουν το ίδιο. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχω βρεί αυτά τα τρία απλά βήματα που για εμένα είχαν νόημα και αποτέλεσμα. Ελπίζω να δουλέψουν και για σας.

Η πλειοψηφία των πράξεων ξεκινά με μία σκέψη, οπότε κάνοντας θετικές σκέψεις και εκφράζοντας αυτές τις σκέψεις ελπίζουμε πως το σώμα μας θα ακολουθήσει.

1ο Βήμα: Θετικές λέξεις

Η επιλογή των λέξεών μας είναι τόσο σημαντική στη ζωή, ειδικά όταν είμαστε γύρω από παιδιά, καθώς μπορεί να αντιληφθούν περισσότερα από ότι μπορεί να φανταζόμαστε. Ποτέ δεν θα μάθουμε ακριβώς κατά πόσο η διατύπωση μας θα μπορούσε να τα επηρεάσει στο μέλλον, έτσι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θετικότερη, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην εικόνα του σώματος και στον υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Πιστεύω πως η αληθινή ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, ακόμη και σε μια δύσκολη μέρα, γι’ αυτό πρέπει πάντα να προσπαθούμε να βρούμε μια θετική λεκτική προσέγγιση για τις καταστάσεις.

2ο Βήμα: Θετικές σκέψεις

Οι θετικές πράξεις και λέξεις, αρχίζουν με θετικές σκέψεις. Έτσι, αν έχετε αρνητικές σκέψεις για το σώμα σας, προσπαθήστε να τις κάνετε θετικές, αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή σας. Η αλλαγή αυτή σε θετικές σκέψεις, πραγματοποιείται πιο εύκολα όταν κάνετε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας με αποτέλεσμα να νοιώθετε καλύτερα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διαδασκαλίας των παιδιών πως αρνητικά συναισθήματα συνδέονται με την υγιεινή διατροφή η οποία περιορίζει την πρόσληψη ανθυγιεινών θερμίδων, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι καλύτερο για την υγεία σας, συμβαίνει όταν αναφέρεστε στην υγιεινή διατροφή ως κάτι που είναι επίφοβο επειδή αισθάνεστε πως θα στερηθείτε πράγματα. Όπως είπα, η πράξη εξισορρόπησης δεν είναι εύκολη. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και οι θετικές σκέψεις θα έρθουν.

3ο Βήμα: Από σκέψη σε δράση

Έχετε ακούσει το ρητό “πολλή συζήτηση και καμία ενέργεια;”. Λοιπόν, ήρθε η ώρα της δράσης! Δεν χρειάζεται να είναι μια αγγαρεία για να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται όλη η οικογένεια. Μόλις ξεκινήσετε με τις εβδομαδιαίες δραστηριότητες, ολόκληρη η οικογένειά σας θα αρχίσει να αναμένει τον κοινό οικογενειακό χρόνο δραστηριοτήτων.

Είχα πάντα την αίσθηση ότι οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών είναι μια ιδανική ευκαιρία για τους γονείς να γυμναστούν. Τα παιδιά είναι απασχολημένα παίζοντας, γι ‘αυτό είναι η τέλεια ευκαιρία για ένα γονέα να γυμναστεί επίσης.

Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να είστε ενεργοί και να νοιώθετε υπέροχα, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να μυήσετε την οικογένειά σας στις ιδέες σας. Παρακάτω θα βρείτε ένα πρόγραμμα προπόνησης που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προπόνησης

Αν είστε καινούργιος στην άσκηση ή έχετε έλλειψη χρόνου, θα πρέπει να αισθάνεστε ευχαριστημένοι ακόμα και με την ολοκλήρωση μίας φοράς του συγκεκριμένου προγράμματος. Απώτερος στόχος μας ωστόσο είναι να επαναλάβουμε αυτό το πρόγραμμα 5 φορές. Προσπαθήστε να κάνετε την οικογένειά σας να συμμετάσχει, ή ζητήστε τους να κρατήσουν τον χρόνο σας απλά για να λάβουν μέρος.

Αν είστε καινούργιος στην άσκηση: Περπατήστε για 45 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κάντε jogging για 30 δευτερόλεπτα. Πραγματοποιήστε διατάσεις ενώ συγκρατείτε την αναπνοή σας για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε.

Εάν νιώθετε έτοιμοι για περισσότερα: Κάντε jogging για 45 δευτερόλεπτα και μετά τρέξτε για 30 δευτερόλεπτα. Πραγματοποιήστε διατάσεις ενώ συγκρατείτε την αναπνοή σας για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε.

Σημείωση: Διατηρήστε το χρονικό πλαίσιο και τις επαναλήψεις αλλά ρυθμίστε τον ρυθμό τρεξίματος/jogging ώστε να συμβαδίζει με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

***

Συγγραφέας άρθρου, Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha είναι Director of Fitness Education στην Herbalife

 

Σας αρέσουν τα άρθρα μας.
Εγγραφείτε δωρεάν στην λίστα των ενημερώσεών μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.