4 Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Κάθε μέρα και μια παγκόσμια ημέρα με πολλές εννοιολογικές σημασίες τις περισσότερες φορές.
Σήμερα πού γράφω αυτό το άρθρο είναι η Παγκόσμια ημέρα της παχυσαρκίας.

Το βασικότερο πρόβλημα βέβαια είναι η παιδική παχυσαρκία που τείνει να γίνει μάστιγα στη νότια Ευρώπη. Η χώρα μας έχει πλέον και αυτή πολλά παχύσαρκα παιδιά δυστυχώς. Ένας μέσος όρος που αναφέρετε είναι ότι ένα στα πέντε παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας. Στοιχεία του Παγκόσμιου οργανισμού υγείας αναφέρουν ότι 18-22% των απιδιών αναλόγως της χώρας είναι παχύσαρκα.
Όλα τα προαναφερόμενα είναι από στοιχειά που σύλλεξε ο οργανισμός για το διάστημα 2015-2019 και παρουσιάστηκε στην Βιέννη σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη της παχυσαρκίας.

paidiki-paxysarkia-2020

Στη χώρα μας αν και είναι αρκετά υψηλά τα ποσοστό υπάρχει μια πτωτική τάση που οφείλεται στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στον τομέα της ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία.  Στα χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι χώρες Γαλλία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Λεττονία, και Δανία. Ένας σημαντικός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί είναι να σταματήσει η αλόγιστη και υπερβολική κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών με ζάχαρη … στον αντίποδα να αυξηθεί η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά ως σνακ.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μοιράστε το μέσα από τα social media που χρησιμοποιείτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.